Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ…


Στις 6 Δεκέμβρη, ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πορευθήκαμε στους δρόμους της πόλης μας με συνθήματα αντιφασιστικά, γιατί η μισαλλοδοξία και η βία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και η κρατική καταστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών πάνε δίπλα-δίπλα: είναι το όπλο του συστήματος απέναντι σε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται. Στο κάλεσμά μας, παρά το κρύο και την βροχή, ανταποκρίθηκαν φοιτητές, εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι και φορείς της πόλης.
Η αστυνομία μπλόκαρε την πορεία μας στο ύψος του Δημαρχείου στήνοντας σκηνικό τεχνητής έντασης ενώ ταυτόχρονα μια μικρή ομάδα κρανοφόρων και ροπαλοφόρων μελών της ΧΑ φώναζε προκλητικά συνθήματα όπως «ΕΣΑ- ΕΣ ΕΣ- ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ», αποκαλύπτοντας την νεοναζιστική τους ταυτότητα. Μετά την αποχώρησή τους, συνεχίσαμε την πορεία στους δρόμους της πόλης, όπως ήταν και ο σκοπός μας. Διασχίσαμε την Αριστομένους μέχρι τα «Ψαράκια» και επιστρέψαμε στην πλατεία 23ης Μαρτίου, μεταφέροντας μηνύματα ελπίδας και αξιοπρέπειας. Η προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κλίμα φόβου στην πόλη έπεσε στο κενό.
Απέναντι στην τρομολαγνική ρητορική των προηγούμενων ημερών περί “κουκουλοφόρων που θα καταλύσουν το σύνταγμα με την βία” και άλλα τέτοια προτάσσουμε την πραγματικότητα: όσοι παρευρέθηκαν στον πεζόδρομο της Αριστομένους μπορούν εύκολα να διακρίνουν ποιοι διαδήλωσαν έχοντας κάτι να πουν για αυτά που μας βασανίζουν και μας εξαθλιώνουν και ποιοι ήταν εκείνοι, που με ρόπαλα, ασπίδες και κράνη, σαν οπλισμένη συμμορία τραμπούκων, προσπάθησαν να προκαλέσουν επεισόδια.
Τώρα, λοιπόν, που για άλλη μία φορά έπεσαν οι μάσκες, καλούμε το λαό της Καλαμάτας να βγάλει τα συμπεράσματά του από τα γεγονότα αυτά, να καταδικάσει και να απομονώσει τους νεοναζί της Χ.Α. και να αντιληφθεί ότι σε μια κοινωνία που φτωχοποιείται ραγδαία και οδηγείται στην απόλυτη εξαθλίωση ο φασισμός δεν αποτελεί διέξοδο αλλά είναι ο “χωροφύλακας” που επιδιώκει να αποτρέψει με την ωμή βία κάθε προσπάθεια αντίστασης, αλληλεγγύης και συλλογικότητας.
                                                                                                      

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου